Programi

Home / Programi
U sklopu našeg Centra provodimo nekoliko različitih obrazovnih programa MOZGAVCI s ciljem razvoja mozga, kreativnosti, mašte, logike, razumijevanja i rješavanja problema, samopouzdanja i ZNANJA.
Specijalizirani smo za razne matematičke programe, kao i obrazovne programe s ciljem razvoja kapaciteta za funkcionalno učenje – za predškolce, učenike, studente, tvrtke i odrasle.
 

U P I S I U T I J E K U

MOZGAVCI

Mozgavci predstavljaju jedinstven program u Republici Hrvatskoj namijenjen predškolcima i djeci školskog uzrasta.

Prednost učenja matematike u našoj školi je učenje metodom modela pomoću koje djeca vizualiziraju apstraktne matematičke odnose i različite probleme pomoću opipljivih modela i slikovnih prikaza. Nastava je za naše Mozgavce organizirana tako da matematika djeci bude pristupačna, jasna i zanimljiva što, osim primjenom posebnih računaljki, postižemo učenjem kroz slike i modele, crtanje i ciljane igre. Uz navedene matematičke vještine, djeca dodatno razvijaju svoje logičko i kreativno razmišljanje te sposobnosti zaključivanja rješavanjem pomno osmišljenih matematičkih zagonetki i brojevnih priča. Zadaci i problemi idu od jednostavnijih do kompleksnije formuliranih, kojima se djecu potiče na zajedničku raspravu i timsko pronalaženje konačnog rješenja.


Jedinstvenost i superiornost ovog programa ogleda se i u primjeni inovativnih tehnologija. Korištenjem posebno osmišljenih web aplikacija pruža se učinkovita podrška kućnom radu pa tako polaznici putem web platforme rješavaju domaće zadaće, uvježbavaju stečena znanja i vještine, prate svoj napredak i sudjeluju u posebno osmišljenom sustavu nagrađivanja. Kognitivni učinci postignuti učenjem i pohađanjem našeg programa ne gube se završetkom školovanja, već postaju trajne sposobnosti i vještine koje naši polaznici zadržavaju tijekom cijeloga života.

 

KLUB MUDROG UČENJA

Klub mudrog učenja namijenjen je svima koji su završili program Škole brzog čitanja i mudrog učenja i žele nastaviti njegovati naučene vještine i tehnike, ali i naučiti neke nove, napredne tehnike koje razvijaju funkcionalno učenje.

Članovi Kluba mudrog učenja imaju priliku u opuštajućem ambijentu i prigodno uređenim učionicama uz superviziju našeg stručnog nastavnog kadra raditi na svojim materijalima – lektirama, školskom gradivu, studentskim materijalima, poslovnim materijalima ili jednostavno na knjigama i materijalima koje koriste u slobodno vrijeme.

Učiti je lako – mi znamo kako!